Tuesday, 17 November 2015

Christmas spirit....и една топла рецепта

Buongiorno....

Въпреки странните есенни температури, сутрините си остават вледеняващи. Всяко утро се събуждам рано и това ми дава възможност да попия от импровизираната коледна сутрин. Пристъпвайки право към прозореца, свила юмруци здраво в ръкавите на пижамата, неосъзнато го отварям. Леденият въздух рязко навлиза в стаята и се настанява удобно в затоплените й ъгли. Следва втори полъх, който не отстъпва по сила, сякаш ми удря шамар,  за да се събудя. Очите ми се борят със хоризонта, търсят изход от  зимната картина. Скулите ми придават отбранителна позиция, а устните ми изсъхват и придобиват сив и състаряващ цвят.
Свещта до мен е почти изгоряла и топящия се восък олицетворява смъртоносна снежна лавина.


Желая да разтворя ръце и да отлетя към приказното царство на Дядо Коледа и неговите работливи джудженца.... . На картината й липсва художник......на мен Коледа.
Училището ме е заклещило в тежките си окови и свободното ми  време е на 0.


Единственото нещо, което ме крепи е любимия ми празник от годината, а именно Коледа. Времето лети със пълна сила, както елените на Дядо Коледа препускат заедно с вятъра.Коледния дух е като дрогата, като цигарите, паразитна болест,  която ме кара да се чувствам сякаш положила глава на мек снежен облак. Обожавам таза част от годината, обожавам зимата, цветовете, the winter fashion, канела, тиква, коледните украшения, елхата,ах елхата, музиката......Всичко, всичко.... . Не знам дали има период от годината, който да ме кара да се чувствам толкова жива и пълна с енергия.  Може би това, което ме зарежда най-много е ,че семейството е заедно, срещата със най-скъпите хора е сакрална.
Никога няма да ми стигнат думите , за да опиша колко много се вълнувам... .Дори в момента подскачам на стола в опита да запиша максимално много...
Знам, че до Коледа има още време, но това време минава толкова бързо и как неусетно ще прелети и ще ни обгърне в своя Christmas spirit!!!!!



И понеже и сестра ми е в тази категория на луди по Коледа, решихме да възпроизведем една топла, зимна закуска. Тя дава началото на зимните рецепти, които ще ни заведат до 25 декември.
Различни вкусове, сезонни плодове и щипка коледен дух.

Плодов кръмбъл




Продукти:
плодове (по ваш избор)
1 лъжица сладко
за кръмбъла:
100 овесени ядки,
около шепа две орехи
кокосови стърготини
2 лъжици кокосово масло
канела



Начин на приготвяне:
Плодовете се нарязват и се покриватс тънък слой сладко (вие преценяват колко сладко да сложите . Прави се топинга като се смесва всичко останало до консистенция на трохи. Покриват  се плодовете и се пече на 160-180 градуса.




* Във връзка с предния пост и по-точно киселото мляко, гарнирам кръмбъла с лъжица  козе, кисело мляко, малко годжи бери за разкош....мммм

                                                                                                 Grazie....a presto

No comments:

Post a Comment