Sunday, 29 November 2015

Студените вечери....и сладките открития

Buonasera.....

Една студена петъчна  вечер, един бавно движещ се трамвай и аз в меланхолично състояние, изморена,тръгвам по улиците на София в опита да открия истинския дом. Трудно стъпвам, колите остават само ехото от двигателите си, а уличните лампи са включени на нощен режим. Тъмнината крие своите тайни по ъглите на жилищните блокове.
Звукът от превъртането на ключалката е стоплящ душата ми зов. Отварям вратата и виждам себе си изтощена от поредната тежка седмица. Свалям раницата и на мускулите им бива позволено да дишат, а тялото ми да попие празничната атмосфера. Коледната украса е сякаш жива в широко отворените ми очи. Топлината, която бива излъчвана от къщата е съживяваща.

Петък е любимият ми ден от седмицата, въпреки че съм много изморена,  тази умора ме предразполага за бъдещите почивни дни. Обикновено петъчната вечер е  тази, която  ме вдъхновява и освовождава психически.  Тогава създавам плановете, импровизирам, изграждам.
Поведена от тези ми чувства и скорошния ми имен ден реших да направя бонбони, но не какви да е, а Ferrero Rocher , онзи вкус, който събира в себе си коледния дух, който  изгражда бариера между теб и действителността. 
Тези бонбони са  любимите ми и за това реших да експериментирам и създам версия, която не отстъпва по външен вид и още по-малко по вкус.
Тяхно величество, the best Christmas treats....



Шоколадови бонбони Ferrero Rocher 

Необходими продукти:
1 чаша лешници
1 1/2 обелени фурми
ванилия
50 гр. разтопен натурален шоколад и още 50 гр за заливката




Начин на приготвяне:
Ако искате онзи впечатляващ  вкус, е препоръчително да запечете ядките на сух тиган. След което ги стрйте , за да премахнете люспата на лешниците(ако има такава), и да ги наситните с нож или както ви е най-удобно. Оставете цели около 15 лешника, тях ще сложим в сърцевината на това сладко изкушение  Смесват се със смачканите фурми(за по-лесно може предварително да ги накиснете във вода),ванилия и разбира се шоколада. Оформяте на топчета и оставяте в хладилника за около 30 мин. до 1 час. Целта е да се стегнат. През това време разтопете шоколада. Извадете бонбоните от хладилника и полейте малките празнични топчета... и voilà. 





Насладете се на този опияняващ вкус, и осетете празничния дух на Коледа. 

                                                                                                                   Grazie....a presto

2 comments:

  1. Браво за поста ! Непременно ще се опита :)

    ReplyDelete